voorrangsregeling

Voorrangsregeling

Leerlingen die in groep 8 zitten van een montessoribasisschool, en die naar een van de voortgezet montessorionderwijs scholen in Amsterdam willen gaan, worden met voorrang geplaatst. Voorwaarde is wel dat ze de betreffende school op de eerste plaats hebben gezet in hun voorkeurslijstje.

Voor leerlingen die onderwijs hebben gevolgd op een montessoribasisschool, biedt de overstap naar het voortgezet montessorionderwijs, grote voordelen: Een doorgaande leerlijn is een belangrijk onderdeel van het montessorionderwijsconcept (zie ook de website www.kiezenvoormontessori.nl). Voor alle leeftijdscategorieën wordt het montessorionderwijs gekenmerkt door onderling vertrouwen tussen leerlingen, leraren en ouders, en door respect voor de integriteit van ieder individu. Leraren, zowel in het basis- als in het voortgezet onderwijs, besteden veel tijd aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen.

Amsterdam kent de volgende scholen voor voortgezet montessorionderwijs:

Ouders en leerlingen van het montessoribasisonderwijs zijn altijd welkom om nader kennis te maken met de school waar ze in geïnteresseerd zijn.