detail
building

Montessori Lyceum Oostpoort

Polderweg 3

1093 KL Amsterdam


Dependance

Cornelis Krusemanstraat 68-70

1075 NE Amsterdam
 

Dependance

Soembawastraat 63

1095 VZ Amsterdam

Montessori Lyceum Oostpoort

De school is gehuisvest in een prachtig schoolgebouw dat speciaal ontworpen is voor het eigentijdse montessorionderwijs van de school. De school telt op dit moment ruim 1300 leerlingen en staat aan de Polderweg 3 in het hart van Oostpoort, Amsterdam-Oost/Watergraafsmeer. 

Het Oostpoort is een brede scholengemeenschap voor alle niveaus van vmbo tot havo/vwo waar de leerlingen samen denken en doen door een combinatie van theoretische vakken en het samenwerken aan levensechte, vakoverstijgende projecten. Tijdens de afwisselende lessen wordt gewerkt vanuit de montessorivisie aan kennis, vaardigheden en aan een zelfbewuste houding. Denken en doen; onderzoeken en uitvoeren. De leerlingen worden begeleid door enthousiaste docenten die de leerlingen aanmoedigen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

De school biedt ook de zogenaamde vakmanschapsroutes aan, een doorgaande leerlijn vmbo-mbo. Het Oostpoort verzorgt tevens in de Internationale Schakelklassen (ISK) onderwijs aan kinderen tussen de 12 en 18 jaar die nieuw zijn in Nederland en de Nederlandse taal nog niet machtig zijn. Zij kunnen vanuit het Oostpoort worden doorgeschakeld naar alle niveaus van voortgezet onderwijs (praktijkonderwijs t/m vwo). Samen met het Mundus College (Esprit) doet het Oostpoort dit voor de hele stad.