Montessori Meesterschap
onder

De eerste en enige post-HBO Leergang voor gevorderde leerkrachten in het voortgezet montessorionderwijs in Nederland en de wereld!

Meer »
Leraar in Amsterdam, een kleurrijk beroep
onder

Schoolbesturen, kennisinstellingen en de gemeente Amsterdam hebben in 2016 een actieplan opgesteld om oplossingen te vinden voor het lerarentekort. Het gaat daarbij zowel om het verhogen van de instroom, het verbeteren van randvoorwaarden en acties om  leraren geïnspireerd voor het onderwijs te behouden.

Meer »
Liever voor de klas
onder

Amsterdam is aantrekkelijk voor jonge gezinnen en groeit snel. Maar helaas is er ook een toenemend lerarentekort. Zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs is hard op zoek naar nieuwe leraren.

Meer »
Academische Opleidingsschool Amsterdam
onder

De Academische Opleidingsschool Amsterdam (AcOA) is het samenwerkingsverband van het Montessori Lyceum Oostpoort, het Montessori Lyceum Amsterdam, de Open Schoolgemeenschap Bijlmer, het Spinoza Lyceum, de Hogeschool van Amsterdam domein O&O, de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Interfacultaire Lerarenopleidingen van de Universiteit van Amsterdam.

Meer »
Nieuwe Opleidingsschool Amsterdam
onder

De Nieuwe Opleidingsschool Amsterdam (NOA) is het samenwerkingsverband van het Metis Montessori Lyceum, IVKO Montessori, het Calandlyceum, het IJburg College, de Vereniging van vrijescholen en de lerarenopleidingen van de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit, Hogeschool InHolland en de Hogeschool van Amsterdam.

Meer »