detail
building

Montessori Lyceum Terra Nova
Pampuslaan 1

1087 HP Amsterdam


Montessori Lyceum Terra Nova

Het Montessori Lyceum Terra Nova is een bruisende en ambitieuze school. Bij ons kun je in eigen deelscholen een vwo, havo, vmbo-t en vmbo-bk-diploma behalen. Omdat we alle niveaus in huis hebben, kun je makkelijker op een hoger niveau afstuderen. Terra Nova is ook een school waar je naast de gewone basisvakken in thematijd aandacht besteedt aan de vragen van de toekomst en ook nog ruimte krijgt om te onderzoeken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt

Van het eerste leerjaar tot en met het examenjaar is er veel aandacht voor de pijlers Sport & Gezondheid, Kunst & Cultuur en Science.  Dat zorgt ervoor dat je op een andere manier leert kijken naar de wereld om je heen. Ons state-of-the-art schoolgebouw is zo ingericht dat we jou maximaal kunnen begeleiden om straks een bijdrage te leren leveren aan een betere wereld. En omdat we nauw samenwerken met het vervolgonderwijs, zoals het MBO, HBO en universiteiten, is er altijd een passende doorstroomroute. 

Op Terra Nova vinden we het belangrijk om verder te kijken dan school en studeren alleen. Ook jij hebt vast weleens nagedacht over de toekomst van de aarde en misschien over die van je kinderen. Daarin spelen duurzaamheid, innovatie en technologie een grote rol. Via gastcolleges, workshops en ArtScience krijg je een realistisch voorproefje van het leven na je studie. Daarnaast halen we voor jouw ontwikkeling letterlijk de praktijk in huis. Diverse samenwerkingen en projecten met de buurt kunnen je inspireren en verder helpen in jouw ontwikkeling.